ОСТАННІ НОВИНИ

Жовківчанин, який побував в АТО, став чемпіоном Європи з авіамодельного спорту

|

Кубок чемпіона Європи з авіамодельного спорту в особистому заліку завоював боєць батальйону «Луганськ-1», лейтенант міліції Андрій Умріхін. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

жовкінчанин

Чемпіонат Європи з авіамодельного спорту відбувся в болгарському місті Пазарджик. У змаганнях брали участь спортсмени з 24 країн, включаючи Україну, Англію, Німеччину, Францію, Іспанію, Швецію, Фінляндію та інші. У складі національної збірної команди України виступав боєць батальйону патрульної служби особливого призначення ГУМВС України у Луганській області «Луганськ-1» лейтенант міліції, жовківчанин Андрій Умріхін.

Андрій – уродженець та житель міста Жовква Львівської області, педагог з 26-річним стажем. Коли сталася біда на Сході, став волонтером, возив допомогу бійцям – добровольцям. Минулого літа відкрив у Львові школу підготовки, де навчаються керувати безпілотними апаратами бійці з батальйонів «Азов», «Донбас», «Дніпро» та ін. Згодом він вступив до батальйону «Луганськ-1».

«Авіамодельним спортом я почав займатися з 6-річного віку. Привів мене в спорт мій старший брат. У 1977 році я вперше став чемпіоном Львівської області з авіамодельного спорту», – розповів міліціонер.

Потім були перемоги в європейських та світових чемпіонатах. Андрій Умріхін – багаторазовий чемпіон України, володар різних кубків світу, чемпіон Європи та світу в командному заліку, а тепер – чемпіон Європи та світу ще й в особистому заліку.

Враховуючи специфіку бойових дій у зоні АТО і досвід Андрія в авіамоделюванні, генерал-лейтенант міліції Анатолій Науменко пропонує командиру батальйону Костянтину Скліфусу та Андрію Умріхіну створити групу аеророзвідки на базі батальйону. І вже незабаром бійці новоствореної групи аеророзвідки приїдуть до Львова для навчання управлінням безпілотними апаратами.

«Використання безпілотників дає максимальну кількість інформації в режимі онлайн, що дозволяє швидко реагувати і приймати рішення. Спектр використання аеророзвідки дуже широкий. Це і виявлення пересувань диверсійно-розвідувальних груп і техніки бойовиків, різних комунікацій, огороджувальних споруд, вогнищ пожежі, наркоплантацій. Використовуємо безпілотники і при пошуках зниклих людей і тварин. Це економить як людський, так і матеріальний ресурси», – переконаний Андрій Умріхін.

У нелегкій боротьбі, яка ускладнювалася важкими кліматичними умовами (спека до 40 градусів) і сильними суперниками, наші хлопці крок за кроком йшли до перемоги. Складалося враження, що під час жеребкування нашу збірну спеціально не зводили з командою Росії, тримаючи до фіналу. І вже в півфіналі, а потім і у фіналі, наш екіпаж одержав впевнену перемогу над суперниками з Росії.

Андрій Умріхін запевняє, що це перемога всіх бійців, які несуть службу в зоні АТО, а саме їхня віра привела його на найвищу сходинку п’єдесталу.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *