ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові порахують, який кандидат у мери найбільше витратив на агітацію

|

У Львові та Дрогобичі стартував паралельний підрахунок витрат на передвиборчу агітацію під час мерських перегонів. Про це сьогодні, 14 вересня, повідомив на прес-конференції керівник проекту, експерт з виборчого законодавства Роман Кошовий, інформує кореспондент Львівського порталу.

271222

«Досі в Україні подібних проектів не було. Всі, що були до цього, ґрунтувалися на думках різних експертів. Ми ж підійшли до цієї проблеми з методологічної точки зору», – пояснив він.

Також він наголосив на тому, що витрачати кошти на свою агітацію можна тільки з виборчих фонів.

«Але ми чудово розуміємо, що сьогодні їх нема ні в кого…Незважаючи на це, бачимо скрізь велику кількість оплаченої зовнішньої реклами», – зазначив Роман Кошовий.

Серед сфер, які будуть моніторити в рамках проекту, зовнішня реклама, медіа, прояви адмінресурсу, підкуп виборців, також відстежуватимуть діяльність благодійних фондів, громадських організацій, які пов’язані з кандидатами у мери.

Як пояснив Роман Кошовий, наразі формують список кандидатів, яких візьмуться перевіряти. Це буде лише 4-5 претендентів на посаду мера, які найбільше з усіх розщедрилися і виклали з гаманця на свою передвиборчу агітацію.

На питання про те, чи увійде до цього топу Андрій Садовий, він відповів, що нинішній мер уже входить до так званого широкого списку, більш вузький сформують вже 1 жовтня.

«Перший підсумковий звіт оголосимо тоді, коли кандидати в мери оприлюднять свої витрати на рекламу. Згідно із законом, за 10 днів до дня голосування вони повинні подати в ЦВК фінансовий, яка має їх оприлюднити. Тоді ми б показали свої результати і порівняти із задекларованими», – пояснив керівник проекту.

Довідка.

«Моніторинг витрат на передвиборчу агітацію під час виборів мерів Львова та Дрогобича на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року»  виконується ГО «Центр соціальних інновацій» за технічної допомоги Міжнародної фундації виборчих систем за рахунок коштів, виділених Агентством з міжнародного розвитку США та Урядом Канади.  Окрім Львівщини проект реалізовуватимуть в Одеській та Дніпропетровській областях.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *