ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов’язав лісничого сплатити 360 тисяч гривень за незаконну вирубку дерев

|

Старосамбірським районним судом Львівської області задоволено позовну заяву прокурори цього району в інтересах держави про стягнення із лісничого Старосамбірського лісництва «Галсільліс» більше 360 тис грн збитків, завданих унаслідок зловживання цим посадовцем своїм службовим становищем. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

ліс

Встановлено, що чоловік під час здійснення робітниками суцільно-санітарних рубок лісу у відведених їм згідно з лісорубними квитками ділянках, надав вказівки вирубати 39 дерев породи «Ялиця», які розташовані за межами ділянок, призначених для рубок. Таким чином, було зрубано деревини на суму понад 360 тис грн. Згідно з рішенням суду, уся сума завданих ним збитків підлягає відшкодуванню державі.

Зазначимо, за виявленим фактом правоохоронними органами проводилось досудове розслідування. За наслідками судового розгляду матеріалів кримінального провадження, лісничого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади у галузі лісового господарства терміном на 1 рік та штрафу в сумі 8,5 тис грн. Водночас, на підставі ст. 75 КК України останнього звільнено від відбування покарання у вигляді позбавлення волі із встановленням іспитового строку в 1 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *