ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин, який «засудив» Авакова, обіцяє не зупинятися. Далі буде

|

Львів’янин Святослав Літинський, який виграв суд щодо виступу міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова російською мовою, у коментарі УНН повідомив, що це лише частина перемоги.

vigrav-sud-v-avakova

За словами активіста, основна мета, яку він переслідував, подаючи в суд на А.Авакова, змусити чиновників дотримуватися ст. 10 Конституції України.

“Насправді це лише півперемоги.Проблема не в тому, що вони не надали мені перекладу, а те, що чиновник порушує законодавство. Моя мета — змусити чиновників дотримуватися ст. 10 Конституції України. Сподіваюсь, що ця перемога принесе якісь зміни в свідомості чиновників. Попереду ще багато роботи. Наразі за інших чиновників не буду братись, все-таки доведу справу до кінця з Аваковим”, — розповів С.Літинський.

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною відмову міністерства внутрішніх справ надати активістові український переклад виступів очільника МВС Арсена Авакова.

Як повідомляв УНН, активіст Святослав Літинський, який першим в Україні отримав паспорт без російського дубляжу, подав до суду на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Зокрема, громадський діяч вимагав виступи чиновника перекладати державною мовою.

У свою чергу, прес-секретар МВС Артем Шевченко повідомляв, що у міністерстві перекладатимуть всі відеовиступи А.Авакова на державну мову через позов львівського активіста Святослава Літинського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *