ОСТАННІ НОВИНИ

Як працюють люди різного віку

|

Вік так чи інакше впливає на те, як працює працівник, якому стилю роботи віддає перевагу, які цінності для нього важливі, що мотивує його бути більш ефективним. Якщо порівняти між собою представників різних вікових груп, помітно, що часом дуже істотні відмінності. Такі дані були отримані в результаті опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

робота

Якщо порівнювати ТОП-5 якостей кожного з поколінь, то видно, що значно відрізняється покоління Х – ті, кому більше 35 років. Так, ці люди (як за своїми, так і чужими оцінками) більш відповідальні, прагнуть до стабільності, вміють наполегливо працювати, звертають увагу на соціальні гарантії і мають високий рівень громадянської свідомості. У той же час ті, хто молодший, частіше хочуть отримати все і відразу, частіше вміють жити в своє задоволення і мають завищені зарплатні очікування. При цьому покоління Х (25-35 років) ще володіє яскраво вираженою креативністю і має високий рівень володіння сучасними технологіями. Ті, кому 18-25 років, також креативні і живуть у світі цифрових технологій, але ці робочі якості, на думку всіх респондентів значно менше виражені, ніж прагнення до легких грошей і зневага до авторитетів. Ці характеристики не потрапили в ТОП-5 найбільш виражених робочих якостей і знаходяться в середині рейтингу характеристик. У випадку з молодим поколінням психологічні характеристики – найбільш яскраві й помітні ознаки стилю роботи.
Порівняльна таблиця основних робочих якостей (ТОП-5) працівників різних віків.

Працівники 18-25 років Працівники 26-35 років Працівники старше 35 років
Прагнення отримати все й відразу Прагнення отримати все й відразу Відповідальність
Прагнення жити в своє задоволення Прагнення жити в своє задоволення Прагнення до стабільності

 

Прагнення до легких грошей Креативність Наполеглива праця
Зневага до авторитетів Завищені зарплатні очікування Увага до соціальних гарантій
Завищені зарплатні очікування Високий рівень володіння сучасними технологіями Високий рівень громадянського свідомості

 

Стосовно завдань, які краще доручати представникам різних поколінь, то молоді люди більш схильні реалізувати творчі, нестандартні завдання. Також добре залучати їх до завдань, пов’язаних з комунікаціями і спілкуванням. У комунікаційних завданнях будуть успішні й представники покоління Х. Працівники 26-35 років крім того добре вміють вирішувати завдання з високим ступенем відповідальності та завдання, пов’язані з системним мисленням, інтеграцією різнопланових рішень. Такого ж плану робочі ситуації успішно вміють вирішувати й ті, кому за 35. А ось схильність до індивідуальної або командної роботи від покоління не залежить і є, скоріше, індивідуальною особливістю, ніж віковою.

Фото: www.kadrovik.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *