ОСТАННІ НОВИНИ

У Луцьку от-от завалиться унікальна культурна пам’ятка

|

У Луцьку руйнується унікальна культурна пам’ятка, підземелля, яке датується XVII століттям. Про це на засіданні представників громади та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради Луцька з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища міста розповів краєзнавець Ігор Левчук, передає УНН.

луцьк

“Жоден з чиновників нічого не зробив для того, щоб внести пам’ятку архітектури до відповідного реєстру пам’яток, а це — кримінальна відповідальність, і пам’ятку умисно доводять до стану руйнації, щоб „її можна було прибрати, бо вона заважає корупційному будівництву“. Тому вважаю, що необхідно притягнути до кримінальної відповідальності чиновників за знищення культурної пам’ятки”, — відзначив І.Левчук.

Хоча громада і краєзнавці зупинили будівництво на місці цього підземелля три роки тому, однак з’явилась нова проблема — бездіяльність чиновників у вирішенні питання збереження культурної пам’ятки. Тому громада на чолі з краєзнавцями вирішила написати відповідний лист голові міської ради Луцька та Волинської обласної адміністрації, в якому прохатимуть притягнути до дисциплінарної відповідальності чиновників обласного управління культури і міського відділу охорони культурної спадщини.

Фото: volyntimes.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *