ОСТАННІ НОВИНИ

Сміттєпереробному заводу у Львові бути

|

Сьогодні ЛОДА та італійська компанія «CED Ingeneria» підписали протокол про співпрацю. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

завод

ЛОДА та Луїджі Моро, власник компанії «CED Ingeneria», давно обговорювали сумісний проект створення сміттєпереробного заводу. Сьогодні це обговорення вже скріплене підписами.

«Ми зараз на початку довгого та важкого шляху. Проте я впевнений, що ми зможемо подолати усі труднощі», – переконаний голова ЛОДА Олег Синютка.

Оптимістично ставиться до проекту й італійський бізнесмен.

«Я вже маю досвід роботи у Львові. Тут мені комфортно. Львів – європейське місто і має всі умови для реалізації цього проекту. Ми маємо багато роботи, але нам все вдасться», – запевняє власник компанії, розробника проекту Луїджі Моро.

Як виявилося, функціонування заводу залежатиме і від населення.

сміття Грибовичі

«Сміття має розсортовуватись самими громадянами. Це дасть нам змогу «дати друге дихання» для великої кількості сміття, що забезпечить менші викиди газу в атмосферу та збільшить прибутковість заводу. Також потрібно пам’ятати, що завод перероблятиме сміття в світло та тепло», – сказав італійський бізнесмен.

Також Луїджі Моро наголосив, що ЄС не лише надасть певні кошти для реалізації проекту, а й вимагатиме, щоб завод відповідав усім європейським екологічним вимогам.

«Ми користуватимемось найкращими технологіями у будівництві заводу. Сміттєпереробні заводи в Європі знаходяться на околицях міста, але є чіткі вимоги з боку ЄС щодо екології та довкілля. Ми обов’язково дотримаємося усіх правил», – запевнив італієць.

Наразі, місто ще не обрало місце, де буде розташовуватись завод з переробки сміття, але  італійська компанія вже почала проводити аналіз довкілля та сміття.

Фото: Ярослав Сиваківський, vgolos.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *