ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземці, які воюють в АТО, хочуть отримати українське громадянство

|

Владу закликають надати громадянство України іноземним учасникам АТО. Про це повідомляє Радіо Свобода.

zsu_d49f1

Вимогу надати громадянство України іноземним добровольцям – учасникам АТО оприлюднили сьогодні представники громадських і волонтерських організацій і самі бійці, серед яких громадяни Білорусі і Росії. Серед їхніх вимог – включити до порядку денного нинішньої сесії Верховної Ради розгляд у другому читанні законопроектів, які визначають механізм і процедуру надання громадянства України її іноземним захисникам.

За різними даними, у воєнних діях на українському боці беруть участь близько тисячі добровольців, які є громадянами інших держав. Так, за словами речника «Правого сектору» (громадянина Росії) Артема Скоропадського, у лавах Добровольчого українського корпусу воюють понад 40 іноземців, здебільшого громадян Росії й Білорусі. Їх список передали на розгляд Комісії з надання громадянства при президентові України.

У грудні минулого року президент Петро Порошенко під час виступу в парламенті пообіцяв підписати указ про надання громадянства учасникам бойових дій, які воюють за незалежність і територіальну цілісність України.

Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *