ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському Оперному театрі з’явиться барельєф Шептицького

|

У приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької з’явиться барельєф Андрея Шептицького. Про це Львівському порталу повідомили члени Громадської ради «Святий Юр» під час зустрічі з міністром культури України В’ячеславом Кириленком.

Шептицький lvivexpres.com

Для  того аби встановити барельєф Шептицького в приміщенні Національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької потрібно було отримати дозвіл від колективу та погодити документ  у Міністерстві культури України. За словами В’ячеслава Кириленка таке погодження вже підписане, тож варто очікувати що до кінця року у вестибюлі оперного театру з’явиться  барельєф Митрополиту.

Окрім того, під час зустрічі з міністром було обговорено питання реставрації Святоюрського комплексу. Зокрема відновлення митрополичих садів, демонтаж  телерадіоретрансляційної вишки, впорядкування території навколо.

Також під час обговорення  члени Громадської ради «Святий Юр» зачепили проблему незаконних будівництв у Львові, зокрема в історичній частині міста.

«Під час зустрічі з В’ячеславом Кириленком ми обговорили цілий пласт проблем, пов’язаних з пам’яткоохоронним законодавством та його дотриманням. Також ми запропонували йому організувати у Львові виїзний семінар, присвячений проблемам охорони пам’яток ЮНЕСКО в історичній частині міста та дотриманню відповідного законодавства. Загалом зустріч виявилася дуже продуктивною, віце-прем’єр-міністр пообіцяв зі свого боку повне сприяння», – розповів член Громадської ради «Святий Юр» Юрій Горалевич.

Фото: lvivexpres.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *