ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці фіксують масовість торгівлі алкоголем у Львові вночі і пропонують забирати ліцензії

|

На вимогу та звернення народного депутата, львів’янина Ігоря Васюника львівські правоохоронці провели вже другий рейд щодо торгівлі спиртним вночі та неповнолітнім. За результатами перевірок склали понад 18 протоколі про порушення. Про це йдеться у відповіді райвідділків міліції кількох районів Львова на звернення народного депутата.

алкоголь

Правоохоронці також  наголосили, що посилили контроль за об’єктами торгівлі щодо дотримання вимог-обмежень та заборон продажу пива та інших алкогольних напоїв у нічний час, а також неповнолітнім і дане питання перебуває на постійному контролі.

Крім того, правоохоронці наголосили, що згідно ст. 255 КупАП складати протоколи про порушення продажу алкоголю в нічний час мають право не лише вони, але й чиновники з виконавчих органів Львівської міської ради.

Правоохоронці додають,  усунення порушень не може полягати лише у виявленні та складанні адміністративних протоколів. Потрібно вживати інших заході, зокрема, анульовувати ліцензії підприємцям на тривалий час. Також правоохоронці вважають, що варто заборонити роботу магазинів у нічний час, малих архітектурних форм, у котрих на 80% продукції – це алкогольні напої.

Додамо, що народний депутат Ігор Васюник надіслав депутатські звернення з вимогою посилити контроль за продажем алкоголю в заборонений час до Міністерства внутрішніх справ України,  Львівської міської ради, а також  нової поліції Львова.

Нагадаємо, що 16 липня 2015 року помічники народного депутата Ігоря Васюника спільно з активістами Львівського молодіжного клубу провели рейд нічними магазина Львова щодо порушення заборони продажу алкоголю вночі. Помічники нардепа Ігоря Васюника зробили контрольні закупки в 30-ти магазинах та МАФах в різних районах Львова. Результати виявились більш, ніж невтішними – в дев’ятьох з десяти магазинів продають алкоголь в заборонений час. Порушення зафіксували на відеокамери, а відзнятий матеріал разом із зверненнями з вимогою посилити контроль Ігор Васюник скерував міському голові Львова та начальнику міської міліції.

Крім того, в громадську приймальню народного депутата почали надходити звернення від львів’ян, в яких люди вказували адреси магазинів, які продають алкоголь неповнолітнім та в нічний час, скаржились на порушення громадського порядку. Правоохоронцям надіслано доповнений список з 50 – ма магазинами порушниками.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *