ОСТАННІ НОВИНИ

Мовлення українського радіо має запрацювати в повному обсязі

|

Національна рада та Міністерство інформаційної політики України звернулися до Держтелерадіо й Міністерства фінансів України з вимогою здійснити всі можливі кроки для відновлення мовлення Українського радіо на всій території України. Про це пише УНН, передає кореспондент Львівського порталу.

радіо

 

 

Як йдеться в заяві, керівництво НРКУ не попередило Національну раду та Міністерство інформполітики України про своє рішення вимкнути передавачі Українського радіо, і ситуація стала відома цим органам тільки після факту відключення.

«Вимкнення передавачів Українського радіо сталося чи не вперше за всю багаторічну діяльність найдавнішого українського мовника. Ця ситуація у час фактичної війни та напередодні проведення місцевих виборів є просто катастрофічною», — заявили в Мінінформполітики.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець зазначив, що ситуація з відключенням Українського радіо в низці регіонів є неприпустимою, оскільки вона створює загрозу інформаційній безпеці країни.

«На найближчому засіданні уряду я внесу постанову про відновлення фінансування, як дозволить поновити радіомовлення на всій території країни», — наголосив Юрій Стець.

Національна рада та Міністерство інформполітики України звернулися до Держтелерадіо, у підпорядкуванні якого перебуває діяльність державного мовника, та до Міністерства фінансів України з вимогою здійснити всі можливі кроки, аби мовлення Українського радіо було негайно відновлено у попередніх обсягах.

Керівництво НРКУ вирішило з 9 вересня відключити передавачі на середніх, ультракоротких та ФМ-хвилях, щоб не створювати заборгованості за розповсюдження програм перед Концерном РРТ. Таким чином, програми першого каналу НРКУ (УР-1) вимкнуті всюди, крім обласних центрів, програми УР-2 (“Промінь”) і УР-3 (“Культура“)поширюються тільки в Києві. А ефіри обласних ДТРК періодично перериваються на тривалі проміжки тиші.

Як повідомив в.о. директора НРКУ Анатолія Табаченка, Кабінет Міністрів України урізав фінансування НРКУ на понад 3 млн гривень, що унеможливлює функціонування “Українського радіо” у попередніх обсягах.

Фото: lenta.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *