ОСТАННІ НОВИНИ

Як вберегти себе від впливу популізму під час місцевих виборів

|

У Львові та в області місцеві вибори-2015 вже традиційно відбуватимуться під популістичними гаслами кандидатів ,  від яких середньостатистичному громадянину важко захиститись. Такі прогнози висловила голова правління Львівського КВУ Соломія Саврук сьогодні, 9 вересня, під час прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

вибори

За словами Соломія Саврук, не усі політичні партії готові відкрито говорити про свої конкретні кроки, натомість засмічують голови виборців своїми загальноукраїнськими заслугами. Львів’янам варто пам’ятати, що така діяльність партій не має жодного стосунку до місцевих виборів.

«Дуже часто партії розповсюджують інформацію, яка не має стосунку до місцевих виборів і до Львівщини загалом. У агітаційних газетах найчастіше відбувається інформування про партійну діяльність на загальноукраїнському рівні. Отже, партії ще не готові давати виборцям  інформації та говорити про свої потенційні та чіткі кроки як кандидати»,- пояснює голова Львівської КВУ.

Окрім того, львів’янам радять не «вестись» на красиві вигуки, а вимагати від кандидатів реальних вчинків.

«Виборець повинен пам’ятати, які є особливості органів місцевого самоврядування і голів місцевої влади. Отже, виборець може вберегти себе від популістичних гасел, якщо він буде  вимагати від кандидата конкретних кроків і очікувати від нього  якихось конкретних дій, а не того що можуть зробити, наприклад, депутати  Верховної Ради або не того, що  не належить до компетенції органів місцевого самоврядування.  Таким чином ми зможемо знизити рівень  популізму на місцевих виборах», – впевнена С. Гаврук.

За переконанням експерта, рівень популізму «підігріває» і те, що у законі «Про місцеві вибори» не встановлена необхідність пропонувати передвиборчу програму на посади міського голови та кандидатів у депутати міської та обласної рад.

«Це ще одна причина,чому кандидати не будуть пропонувати чіткі кроки виборцям, а будуть  впливати популістичними гаслами і не будуть обіцяти того, що вони планують зробити. Це є традиційна проблема для українських виборів», – наголошує Соломія Саврук.

Львівський портал раніше писав, що передвиборча кампанія на Львівщині розпочалась із порушень, за які ніхто не зможе відповісти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *