ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть українців у Другій світовій

|

Завтра, 10 вересня, у рамках історичного майданчика Форуму видавців буде відкриття виставки «Українська Друга світова» та  лекція Володимира В’ятровича «Друга світова. Війна пам’ятей». Про це Львівському порталу повідомили організатори виставки.

2 світова війна

Більше 6 мільйонів солдатів у шістьох арміях на всіх фронтах від Атлантики до Тихого океану. Яку роль відіграли ці українці у світовому протистоянні? Вперше історики представлять український вимір тієї війни.

На центральній площі Львова – площі Ринок – Український інститут національної пам’яті за участі Центру досліджень визвольного руху в рамках 22 Форуму видавців відкриють фотодокументальну виставку «Українська Друга світова».

Нещодавно, 2 вересня, минуло 70 років від завершення Другої світової війни. Україна понесла одну з найбільших втрат – понад 10 мільйонів українців. Символічно, що саме українець – генерал Кузьма Дерев’янко поставив підпис від імені СРСР на фінальному документі війни – Акті про капітуляцію Японії 2 вересня 1945 р.

Виставка вперше представляє український вимір Другої світової війни. Від 1 вересня 1939 р., коли українці у складі Війська Польського стали до бою з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією. У центрі уваги експозиції – передусім Україна й роль українців у світовій війні. І найголовніше: внесок українського народу в перемогу над нацизмом. На всіх фронтах: від Атлантики до Тихого океану.

Виставку можна буде оглянути щодня до 13 вересня 2015 р.

Детальніше про пам’ять про Другу світову війну розповість історик Володимир В’ятрович під час своєї лекції «Друга світова. Війна пам’ятей» 10 вересня, 19:00 (Готель «Жорж», конференц-зал (пл. Міцкевича, 1).

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *