ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 150 десантників повернуться додому після року в АТО

|

У середу, 9 вересня, 158 військовослужбовців 80 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗС України в урочистій обстановці були демобілізовані після року служби у найгарячіших точках АТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

військові повернуться додому

На стройовому плацу бригади відбулась церемонія прощання із бойовим прапором військової частини

«На нашому бойовому прапорі є відзнака – стрічка “За мужність та відвагу. У тому, що наша військова частина відзначена цією високою нагородою є, беззаперечно, ваша заслуга. Ви із честю виконували бойові завдання на Сході України, власним потом і кров’ю, а дехто й своїм життям підтвердив високе звання українського воїна-десантника. Пишаюсь, що цей рік ми стояли в одній лаві із вами!», –  звернувся до демобілізованих тимчасово виконуючий обов’язки командира 80-ї бригади полковник Володимир Шворак.

Після урочистого шикування, демобілізовані бійці сфотографувались біля розгорнутого бойового прапора бригади та пам’ятного знаку полеглим побратимам.

«Продовжуватимемо службу у військовому резерві. А як Батьківщина покличе, знову встанемо до військових лав», – сказав військовослужбовець 1 батальйону, старший сержант Ігор Синяк.

За його словами, за той рік, що він провів у війську, відбулося багато змін.

«Якщо торік фактично уся логістика, обмундирування та харчування бійців відбувалися за рахунок волонтерської допомоги, то зараз більшість питань вирішується державною і Міноборони. Іти на “дембель” не хочеться. Більшість бійців моєї хвилі мобілізації в нашій роті – добровольці. Ми мотивовані і упевнені в нашій перемозі. Трохи непокоїть те, що зараз до війська українці йдуть вже не так охоче, як це робили ми. Але, сподіваюсь, патріотичний дух і упевненість в наших співвітчизниках не згасне” – переконаний Ігор Синяк.

Як повідомив командир 80-ої бригади, усі демобілізовані виявили бажання проходити службу у військовому резерві.

Фото: Міноборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *