ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарх Філарет освятить у Львові новозбудований храм

|

До Львова 11-13 вересня 2015 року з Першосвятительським візитом приїде Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Під час перебування у Львові Патріарх освятить храм на честь ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця» (вул. П. Орлика, 1). Про це інформує сайт Духовна велич Львова.

Філарет

Божественна Літургія розпочнеться о 10.00 год. у співслужінні єпископату та духовенства УПЦ КП. Після освячення Патріарх Філарет прочитає молитву перед чудотворною іконою Богородиці «Всецариця» та нагородить меценатів будівництва храму. На місці новозбудованої церкви впродовж десяти років стояла дерев’яна каплиця Різдва Пресвятої Богородиці, яку тепер парафіяни передали до с. Стронятин (Жовківський р-н, Львівської обл.).

Ікона Пресвятої Богородиці «Всецариця» написана монахом Миколаєм Капрулісом з Афону, який причислений до лику святих.

Ікону привіз до Львова настоятель храму о. Володимир Бачинський. Щочетверга о 18.00 год. у храмі служиться Акафіст до Богородиці «Всецариці», переклад якого з грецької на українську мову здійснив Львівський митрополит УПЦ КП владика Димитрій. Щонеділі святиня відвідує різні храми Львівщини.

Джерело: velychlviv.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *