ОСТАННІ НОВИНИ

Найвідоміша авіаційна компанія світу вподобала українського виробника

|

Американська компанія «Boeing» купуватиме українські двигуни та ракетоносії. Відповідної згоди сторони дійшли Вашингтоні. Про це повідомляє ТСН.

Boeing

За словами керівника національної космічної агенції Любомира Сабодаша, однією з умов американської сторони є відсутність співпраці України з країнами, що перебувають під американськими санкціями.

Наразі США купують російські двигуни. КБ «Південне» постачатиме ракетоносії для запуску ракет «Зеніт» і «Антарес», а завод «Южмаш» забезпечуватиме Boeing двигунами.

Меморандум співпраці між «Boeing» і національною космічною агенцією має бути підписаний до кінця жовтня-початку листопада цього року, до візиту делегації НАСА в Україну.

«Boeing» вважає Україну своїм партнером. Компанію цікавить продовження співпраці з Україною в напрямку «морського старту», також цікавить проект, який ми запропонували щодо створення нового сателіту, який би допоміг Україні реалізувати телекомунікаційні завдання», – розповів голова національної космічної агенції Любомир Сабодаш.

Фото : samolety.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *