ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці не буде прокуратури через загальноукраїнське скорочення

|

В Україні скоротять кількість прокуратур, в Трускавці такого органу уже не буде. Таку інформацію Львівському порталу повідомили у прес-службі Трускавецької міської ради.

прокуратура

За словами міського голови Трускавця , із набуттям чинності нового Закону України «Про прокуратуру» розпочато процес системного реформування органів прокуратури України вцілому та якісне оновлення її керівного складу.

Замість 773 прокуратур по всій території Україні – уже зовсім скоро таких органів буде лишень 170. Інші ліквідують – зауважив мер Руслан Козир. На початок 2014 р. в Україні було 34 прокурори на 100 тис. населення, а на початок 2015 стало 32. Аналогічний показник у Європі становить в середньому 10 прокурорів. До таких змін йде й Україна. Розрахунки свідчать, що скорочення чисельності прокурорів (до 20 на 100 тис. населення) дозволило б економити близько 0,5 млрд грн щорічно.

Реформування прокуратур позначиться і на Трускавці. У місті-курорті місцевої прокуратури не буде, аналогічно як і в Бориславі. Чинним цей орган залишиться тільки у Дрогобичі, та буде єдиним на наш регіон.

Фото: sev.center

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *