ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді намагались зекономити на допомозі дитині-пільговику

|

У Червонограді хлопцю, позбавленому батьківської опіки, виплатили одноразову грошову допомогу в десять разів меншу ніж прописало в законі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

гроші

Нещодавно прокурором Червонограда встановлено, що одному із випускників Червоноградської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів – дитині, позбавленій батьківського піклування, після закінчення навчального закладу виплачено одноразову грошову допомогу у розмірі 650 грн.

В той же час, відповідно до вимог ч.7 ст.8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» указаний неповнолітній має право на отримання одноразової допомоги у розмірі, що становить не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку, тобто 7 тис.грн.

Враховуючи, що указана норма Закону не дотримана, прокурором Червонограда подано до суду позов про визнання бездіяльності школи-інтернату неправомірною та зобов’язання нарахувати і виплатити дитині відповідну одноразову грошову допомогу.

Загалом, у поточному році органами прокуратури Львівської області до суду пред’явлено 11 позовів про нарахування та виплату дітям пільгової категорії одноразової грошової допомоги на загальну суму понад 70 тис.грн., з яких уже задоволено 9 позовів на суму 65 тис.грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *