ОСТАННІ НОВИНИ

Винничук презентує у Львові «Класику»

|

У Львові 11 вересня відбудеться презентація нової серії покетбуків – «Класика», упорядником якої є відомий український письменник Юрій Винничук. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі львівської книгарні «Є».

yuriy-vinnichuk

Нова серія «Класика» у «Нашому Форматі» – це книжки для всіх. Видатні зразки світової та української літератури. Нетлінна художня проза. Класики, імена яких знає увесь світ. Українські автори, імена яких знала «розстріляна муза» історії, як і забуті імена перекладачів «старої школи». До цього навчального року вийшли друком твори Герберта Веллса, В. Таля, Роберта Луїса Стівенсона, Вальтера Скотта й Гі де Мопассана.

Упорядник серії Юрій Винничук вишукав у бібліотечних архівах переклади проф. Миколи Іванова, що «слід за ним загинув» – і «це була справа большевиків». А от під псевдонімом В. Таль сховався український письменник Віталій Товстоніс, який написав 13 п’єс, три повісті, одна з яких, що вийшла друком у Нашому Форматі, оповідає «Незвичайні пригоди бурсаків», які мандрують на Запорізьку Січ, — це текст, що востаннє видавався у 30-х роках минулого сторіччя. Мопассан у перекладі українського класика Підмогильного – мистецька річ для літературних гурманів, а неймовірні історії Стівенсона та Скотта – для тих, хто прагне пригод і гострих відчуттів.

Фото: dyvys.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *