ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні буде представництво НАТО

|

Цього місяця Україна підпише договір з НАТО про створення офіційного представництва Північноатлантичного альянсу в Києві. Про це повідомляє Еспресо.tv.

в Україні буде НАТО

За словами заступника міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігора Долгова, в двадцятих числах вересня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше відвідає Україну і підпише ряд договорів про співпрацю.

Також в Україні пройдуть міжнародні навчання з цивільної оборони в рамках співпраці з НАТО під назвою “Україна-2015”, які відвідає Столтенберг.

Заступник міністра оборони розповів і про можливе постачання летальної зброї від західних союзників. Як стверджує Долгов, переговори про постачання ведуться, але вони не публічні, тому про їх результати він нічого не може сказати.

«Зазначу лише, що Москва не питала жодних дозволів, відправляючи на схід України танки, артилерію, найманців. Так чому побоюються ті столиці, які ще не прийняли рішення надавати зброю Україні, коли інша сторона цинічно робить це вже більше року?», – заявив заступник міністра оборони.

За словами Долгова, Україна «має суверенне право створювати будь-які союзи, вступати до будь-яких союзів», тому в рамках співпраці України створює дружню атмосферу з країнами-сусідами.

“Те, що треба розвивати таке співробітництво, є очевидним. Для керівництва Міноборони – це один із пріоритетів”, – зазначив Долгов.

Фото : molnia.org

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *