ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова візник добивав ногами упалого коня

|

Запряжений у карету кінь впав учора, 6 вересня, в центрі Львова. Його господар відреагував на це неадекватно: замість викликати ветеринара, візник бив тварину ногами. Громадський активіст Ігор Зінкевич каже, інцидент неабияк обурив перехожих, повідомляє «Львівська хвиля».

кінь2

«Погонич підійшов до коня і почав його копати – мовляв, вставай. Нога у тварини не зламана, як припускали, а просто пошкоджена. Цілком імовірно, це через те, що коні їздять бруківкою, яку зараз замінюють – на дорозі багато каміння. Можливо, десь не так став чи підкова стара. Тому і пошкодився».

Кінні прогулянки у центрі Львова за рішенням міської влади здійснюють двоє підприємців. У федерації кінного спорту Львівщини – не проти таких послуг. Проте наголошують – для цього потрібно прискіпливо підбирати як персонал, так і поголів’я коней, – говорить голова федерації Віктор Доскіч:

«Такі послуги потрібні, але якщо їх правильно організовують: прибирання за кіньми, спеціальні маршрути, щоби вони не заважали пішоходам і транспорту. Це правильно. Це дуже гарно. Такі речі прикрашають місто».

кінь1

До слова, прикрі випадки, пов’язані з кіньми, трапляються у місті не вперше. Чотири роки тому запряжена тварина замертво впала від спеки.

Фото: Варта1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *