ОСТАННІ НОВИНИ

Три дороги Львівщини потрапили у ТОП-10 найгірших автодоріг України

|

Три дороги Львівської області потребують капітального ремонту, щоб вийти із списку ганебного рейтингу. Загалом на ремонт всіх вищезазначених доріг Україні необхідно від 500 мільярдів до 1 трильйона гривень і десять років. Про це пише Урядовий кур’єр, передає кореспондент Львівського порталу.

ями

Як зазначається, ремонту потребують 50 тисяч кілометрів доріг. Цього року Укравтодору виділили 20 мільярдів гривень, з них 17 мільярдів піде на погашення кредитів. Решта три мільярди гривень витратять на третину необхідних робіт з ямкового ремонту.

ТОП-10 найгірших автодоріг України, котрі за даними Укравтодору потребують ремонту позачергово:

Очолив список контрольно-пропускний пункт «Тимкове» – Балта – Первомайськ – Доманівка – Олександрівка в Миколаївській області. Довжина дороги 184 км. Фактична довжина маршруту – 202 км, з яких 64 км пошкоджено ямами.

На другому місці – дорога Одеса – Рені. При протяжності 295 км пошкоджено 228 км дороги, які потребують поточного середнього ремонту. Ще 61 кілометр потребує капітального ремонту. Наразі відремонтовано 18%.

Замикає трійку одна з найгірших доріг в Західній Україні – Львів – Радехів – Луцьк (Львівська, Волинська області). Із 130 км шляху ямами уражено понад 60 км. Особливо небезпечна дорога на ділянці у Львівській області (Радехів і Кам’янка-Бузька).

Четверте місце відведено дорозі Чугуїв – Мілове (Харківська, Луганська області). Загальна протяжність 289,7 км, з яких 264,4 км покрито ямами.

На п’ятій сходинці опинилася дорога Кіровоград – Платонове (Кіровоградська, Миколаївська та Одеська області). Загальна протяжність – 254,4 км, з яких 159 км вкриті ямами.

На шостій позиції – магістраль Мукачеве – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів (Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська області). Протяжність 435 км. Капітального ремонту потребують 255 км. Траса знаходиться в незадовільному стані – за ширини 7-9 метрів, вона має безліч крутих поворотів і підйомів.

На сьомому місці розмістилась дорога Одеса – Вознесенськ – Новий Буг (Одеська, Миколаївська області). Протяжність – 209 км, на 119 км зустрічаються ями.

На восьмому місці – дорога Дніпропетровськ – Миколаїв (через Кривий Ріг). Протяжність – 239,6 км. За даними начальника Служби автодоріг в Миколаївській області Валерія Блошенка, вартість капремонту в квітні оцінювалася в 1,7 мільярда гривень.

На дев’ятій сходинці знаходиться автомагістраль Львів – Самбір – Ужгород (Львівська, Закарпатська області). Протяжність – 227,5 км, з яких ями і вибоїни займають близько100 км.

Остання в ТОП-10 найгірших автомагістралей – дорога Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв. Протяжність – 239,3 км, з під’їздами – 264,9 км. 105 км дороги потребує капремонту. На цій трасі планують побудувати першу в Україні нову бетонну дорогу.

Фото: autopalace.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *