ОСТАННІ НОВИНИ

Росія зізналася у викраденні українських військових поблизу Криму

|

Трьох українських військових, про зникнення яких раніше заявлялося, “затримала” прикордонна служба ФСБ Росії.

сиваш

Про це повідомили в прес-службі самої структури, передає Українська правда з посиланням на ТАCС.

“У Криму співробітники прикордонного управління ФСБ Росії затримали трьох військовослужбовців 79-ї бригади Збройних сил України за підозрою в незаконному перетині державного кордону Росії”, – йдеться в повідомленні.

Під час “затримання” у українських військовослужбовців нібито не було при собі документів.

Російські прикордонники розповідають, що українські військові нібито вирішили поспілкуватися з російськими морськими піхотинцями з іншого боку озера Сиваш.

Російська сторона прийняла рішення притягнути українських військовослужбовців до адміністративної відповідальності і передати прикордонним органам України.

Своєю чергою, українська сторона не згодна зі звинуваченням трьох десантників 79-ї бригади у “незаконному перетині кордону” в Криму, бо Крим – українська територія.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

“Ми вважаємо, що, фактично, те, що нам зараз підносить Росія, тобто те, що знаходиться у межах їх контрпропагандистської діяльності, мета цієї інформаційної операції – показати, як у нас все не так, як у них. Але є закон права володіння, і за цим законом Крим – це наша територія”, – сказав він.

Тандіт розповів, що зараз уточнюються деталі цієї пригоди, і Україна домагається повернення військових.

Як відомо, у суботу, 5 вересня стало відомо про зникнення трьох військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади – старшого солдата і двох солдатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *