ОСТАННІ НОВИНИ

В’ятрович прочитає у Львові лекцію про Другу світову війну

|

Два роки як Україна запровадила нову традицію вшанування жертв та учасників Другої світової війни. Новий символ пам’яті – червоний мак. Новий зміст — відмова від святкування на користь вшанування, чесний діалог навколо складних сторінок минулого та рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом у лавах Об’єднаних націй (як держав, так і бездержавних народів).

vyatrovich

Чому важливі нові традиції вшанування пам’яті? Якою насправді була Друга світова для українців? Як дивляться на війну інші країни, і як на неї дивимося ми?

Про це та більше у відкритій лекції історика Володимира В’ятровича, голови Інституту національної пам’яті в рамках освітньо-дискусійної програми Форуму видавців “Уроки історії”, яка відбудеться у четвер, 10 вересня, о 19.00 у конференц-залі готелю «Жорж» ((пл. Міцкевича, 1).

“Друга світова війна стала подією, що визначила майбутнє Європи та світу на багато десятиліть. Своє бачення цієї війни сформулювали практично всі її учасники. — говорить Володимир В’ятрович. — Окремі з них, намагаючись його захистити, погоджуються навіть на ухвалення суворих законів, які карали б тих, хто відважується на перегляд усталених поглядів. Чи існує в наших науковців і політиків цілісне бачення війни та місця в ній українців, і чи потрібне воно нам?”

Лекція відбудеться в рамках презентації нового проекту Українського інституту національної пам’яті — фотодокументальної виставки “Українська Друга світова”. Детальніше про виставку читайте на сайті УІНП.

Виставку можна оглянути щодня з 10 до 13 вересня 2015 р. на площі Ринок біля міської Ратуші.

Заходи відбудуться в рамках історичного майданчику Форуму видавців “Урок історії”. Програму роботи майданчика можна подивитися на сайті УІНП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *