ОСТАННІ НОВИНИ

У Міносвіти кажуть, що батькам не доведеться купувати школярам підручники

|

Цього року учні загальноосвітніх навчальних закладів мають бути забезпечені підручниками безоплатно Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства освіти та науки України.

profspilka

Як зазначив міністр освіти Сергій Квіт, у цьому році також має місце затримка з підручниками для учнів 4-х та 7-х класів, але вони вже друкуються.

«Кошти на безкоштовне забезпечення підручниками учнів цих класів були в знайдені у серпні. Половину коштів забезпечує державний бюджет, а половину – виділяють області. Виділення коштів з обласних бюджетів підтвердили всі голови державних обласних адміністрацій на засіданні Уряду»,– повідомив Сергій Квіт.

Міністр запевнив, що всі підручники будуть безоплатними. «Ми забезпечили підручниками усі школи. Ніхто не має права вимагати з батьків гроші за підручники», – наголосив Сергій Квіт.

За словами міністра, учні і батьки за бажанням можуть скористатися новими додатковими сервісами, де можна скачувати підручники з Інтернет.

«У нас є депозитарій, де можна безоплатно скачувати підручники для 1-го,2-го, 5-го, 6-го класів», –повідомив Сергій Квіт.

Як інформують у прес-службі міністерства, також є приватні ініціативи, розвиток яких вітається, бо це додаткова можливість забезпечення підручниками школярів.

Фото: my-malyn.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *