ОСТАННІ НОВИНИ

Перші вибори в об’єднаних громадах пройдуть 25 жовтня

|

Верховна Рада ухвалила закон про проведення перших місцевих виборів в об’єднаних громадах 25 жовтня. Про це повідомляє УНІАН.

http://photo.unian.net

За закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо організації проведення перших виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” проголосували 227 народних депутатів з 299, зареєстрованих в сесійній залі.

Відповідно до закону, Центральна виборча комісія може призначити перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2015 року.

Такі вибори проводяться в порядку і в строки, встановлені законом про місцеві вибори, з низкою особливостей.

Також встановлюється, що ЦВК в день призначення перших виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів шляхом прийняття відповідного рішення оголошує про початок виборчого процесу перших таких виборів. В разі необхідності Центрвиборчком переглядає кількість територіальних одномандатних виборчих округів та розмір грошової застави.

Відповідно до закону про місцеві вибори, територіальна виборча комісія утворює одномандатні виборчі округи у порядку, передбаченому законом про місцеві вибори, але не пізніше ніж за 35 днів до дня голосування.

Фото : УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *