ОСТАННІ НОВИНИ

Норвегія допомагатиме Львову розвиватися

|

Міський голова Львова провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні Йоном Фредріксеном. Розмовляли про перспективи співпраці, українсько-норвезькі стосунки та ситуацію в Україні, інноваційні проекти у Львові і впровадження електронного урядування. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

posol

Зокрема, метою Львова у сфері ІТ є поступове перетворення його на так зване Smart City. Для цього місто всіляко підтримує створення та подальшу діяльність стартапів і сприяє реалізації інноваційних проектів. Зокрема, незабаром у Львові планують створити Креативний квартал – великий комплекс із коворкінгом, стартап-боксами, залами для майстер-класів та заходів, творчими майстернями, центром з розвитку дітей, еко-парком тощо. Для його розміщення місто надає старе трамвайне депо. Очікується, що до реалізації проекту долучаться світові бренди.

Окрім того, розмовляли також про норвезько-українську ініціативу створення у Львові бізнес-інкубатора iHUB, який має стати унікальним центром підтримки IT-підприємництва, і про Форум е-урядування, що пройде у Львові 18-19 вересня. Водночас, Посол Норвегії заявив, що готовий посприяти проведенню заходу та надати необхідну підтримку.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *