Героїзм в зоні АТО: воїн ціною власного життя врятував побратимів

|

Український десантник Володимир Киян ціною власного життя врятував своїх бойових товаришів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО.

АТО

Як повідомили у прес-центрі АТО, 3 вересня Киян героїчно загинув під час обстеження берегу річки Сіверський Донець та території прилеглої до Луганської ТЕС.

«Рухаючись в голові колони з десяти військовослужбовців Володимир зачепив вибуховий пристрій (розтяжку фугасу). Від поданої ним команди «Граната!», бійцям вдалося впасти на землю. Офіцер встиг відштовхнути в сторону старшого лейтенанта Козаченка та прикрив його собою. Ціною власного життя, цей відважний десантник врятував від загибелі свого бойового побратима. Сам, від отриманих осколкових поранень спини та кінцівок, помер на місці. Загинув, як герой, як патріот, як вірний син України», – зазначили у повідомленні.

До українського війська капітана Володимира Кияна призвали за мобілізацією в середині серпня 2014 року. Вже після двохтижневої підготовки у складі підрозділу 80 окремої аеромобільної бригади поїхав у перше відрядження в зону АТО. Завдання на Донбасі виконував чотири місяці. Згодом повернувся додому на короткостроковий відпочинок. А з 15 січня по 3 вересня 2015 року офіцер знову захищав Україну передовій. Займав посаду помічника командира аеромобільно-десантного батальйону з артилерії 80 окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України.

У 34-річного капітана Кияна залишилася дружина та син Данило, якому не виповнилося й одного року.

За проявлену особисту мужність та героїзм виявлені при виконанні військового обов’язку в умовах пов’язаних з ризиком для життя в ході проведення АТО командуванням 80 окремої аеромобільної бригади та керівництвом штабу АТО капітана Кияна представлено посмертно до високої державної нагороди – Ордену «За мужність».

Фото: АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *