ОСТАННІ НОВИНИ

За події біля Верховної Ради каратимуть не лише виконавців, а й замовників

|

Президент Петро Порошенко наголосив, що відповідати за трагедію, внаслідок якої загинуло троє військовослужбовців Національної гвардії України та було поранено більше сотні інших правоохоронців, мають не лише безпосередні виконавці – учасники мітингу, а й ті, хто причетний до організації та постачання зброї мирній акції. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

президент

«Сьогодні вже є перші судові рішення, які запроторили за грати тих, хто підняв руку на українських військовослужбовців і намагався дестабілізувати ситуацію і в Києві, і в країні. Але я наголошую, щоб лише виконавцями слідчі органи не обмежувалися. Щоб були знайдені і замовники, і організатори, в тому числі і політичні», – підкреслив Глава держави.

Президент акцентував на необхідності проведення максимально прозорого розслідування, «щоб вся країна і весь світ могли побачити, хто і з якою метою спробував дестабілізувати ситуацію».

«Хто і для чого підняв руку, я підкреслюю, на нашу міліцію, на нашу Національну гвардію, яка зараз захищає аж ніяк не владу, а Україну, свободу і демократію. Захищаючи Парламент, ці хлопці захищали демократію. І в цьому є кардинальна відмінність ставлення суспільства до створеної після Майдану Нацгвардії», – наголосив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що влада і суспільство мають зробити все можливе для того, щоб такі події не повторювалися в майбутньому.

Глава держави повідомив, що загиблих солдат поховають з військовими почестями, як героїв.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *