ОСТАННІ НОВИНИ

Українським фільмам не дають шансів номінуватись на «Оскар»?

|

Українські продюсери занепокоєні, що через те, що Оскарівський комітет досі не оголосив прийом заявок, українські фільми можуть не встигнути взяти участь у боротьбі за “Оскар”. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на текст відкритого листа голові НСКУ, гендиректору Асоціації продюсерів України, членам Українського Оскарівського комітету та голові Держкіно.

оскар

Як зазначають продюсери Ігор Савиченко, Директорія кіно (“Брати. Остання сповідь”, “Поводир”, BABYLON`13, “Зелена Кофта”), Максим Асадчий, Pronto Film (“Брати. Остання сповідь”, “Поводир”, “Імпорт-Експорт”, “Мамай”), Єгор Олесов, FILM.UA (“Сторожова застава”, “Незламна”, “Під електричними хмарами”), які підписалися під зверненням, 1 жовтня закривається прийом Американською кіноакадемією заявок на “Оскар” за найкращий фільм іноземною мовою.

Занепокоєння продюсерів викликає те, що понад 10 країн вже подали свої кандидатури, і наразі активно йде відбір, оголошено список претендентів. В Україні ж, за словами продюсерів, досі ніяких новин щодо запуску роботи Оскарівського комітету.

“В категорію “іншомовних фільмів” кожна держава може подати один фільм, обравши з-поміж тих, що вийшли у прокат у період з 1 жовтня 2014 по 30 вересня 2015 року. В Україні серед таких фільмів вже є “Незламна” Сергія Мокрицького, “Моя русалка, моя Лореляй” Нани Джорджадзе,  “Люби мене” Марини Ер Горбач, “Це Я” Анни Акулевич, “F 63.9 Хвороба кохання” Дмитра Томашпольського та Альони Дем’яненко. Незабаром до них приєднаються “Брати. Остання сповідь” Вікторії Трофіменко, що виходять в українські кінотеатри 24 вересня. Можливість виконати формальні вимоги для подачі ще є у фільмів “Пісня пісень” Єви Нейман, “Політ золотої мушки” Івана Кравчишина, “Полон” Анатолія Матешко. Не виключаємо, що є й інші фільми, творчі групи яких планували подаватися на відбір на “Оскар”, – написали у листі.

Для того, щоб висунути фільм на Оскар, потрібно до 14 серпня подати на затвердження склад національного оскарівського комітету та до 1 жовтня надіслати кінокопію фільму, обраного цим комітетом.

Після скандалу, що трапився минулого року навколо Оскарівського комітету, його склад було переобрано. Продюсери звернулися до нових членів комітету із проханням “надати пояснення щодо стану готовності цьогорічного комітету та якнайшвидше оголосити прийом заявок”.

Як зазначається у листі, за 30 днів до закриття прийому фільмів Американською кіноакадемією спостерігається повна відсутність діяльності українського оскарівського комітету.

Фото: www.studentland.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *