ОСТАННІ НОВИНИ

Офісних працівників не відпускають на лікарняний

|

Менше ніж третина «білих комірців» можуть без проблем узяти лікарняний і спокійно лікуватися вдома. Решті доводиться вирішувати робочі питання віддалено або виходити на роботу раніше, ніж слід. За даними Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, кожен п’ятий офісний співробітник хворіє за власний рахунок.

хворий в офісі

Згідно з трудовим законодавством України, працівник має право взяти лікарняний у зв’язку із захворюванням або травмою, що спричинили тимчасову непрацездатність. Також лікарняний надається по догляду за хворою дитиною до 14 років на термін не більше ніж 14 днів, і в складних випадках — за дорослим членом сім’ї не довше 7 днів. На практиці це право роботодавці часто ігнорують, і досить часто офісні співробітники вимушені ходити на роботу навіть при явних симптомах хвороби.

За даними опитування, менше ніж третина «білих комірців» можуть спокійно лікуватися вдома. Решті доводиться жертвувати собою і своїм здоров’я, щоб не зіпсувати стосунки з керівником. Кожен четвертий, незважаючи на погане самопочуття, вимушений бути «на телефоні» й оперативно відповідати на питання керівництва. Ще шоста частина опитаних бере завдання додому й працює віддалено. Четверо зі ста виходять на роботу раніше, ніж слід, не маючи змоги повністю вилікуватися. А в кожному четвертому-п’ятому випадку роботодавці ставляться до підлеглих, як до інструмента, вважаючи, що співробітники не мають права хворіти.

Фото: infosmi.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *