ОСТАННІ НОВИНИ

Нацгвардійцям, які захищали Верховну Раду, вручили державні нагороди

|

Заступник Глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов вручив державні нагороди бійцям Національної гвардії України, які протистояли провокаціям на Площі Конституції біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

нагороди

Високими державними нагородами відзначено 15 воїнів Національної гвардії, серед яких троє нагороджено посмертно: орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначені старший солдат Ігор Дебрін, солдат Олександр Костина, солдат Дмитро Сластніков. Цією нагородою відзначено також солдата Богдана Дацюка та солдата Віталія Шияна. Медаллю «За військову службу Україні» відзначено десятеро офіцерів та солдатів Нацгвардії. Нагороди від імені Президента України вручив Заступник Глави АПУ Андрій Таранов, який відвідав кожного з нагороджених бійців в госпіталі Міністерства внутрішніх справ та лікарні №17 м.Києва.

нагороди1

Заступник Глави АПУ також взяв участь у церемонії прощання із загиблим бійцем Нацгвардії – старшим стрільцем солдатом Ігорем Дебріним, яка відбулася у Навчальному центрі НГУ в с. Нові Петрівці, де він зачитав Указ Президента та передав орден командирам загиблого героя.

«Ці хлопці загинули за нашу країну, за нашу незалежність. Ми дякуємо кожному бійцю за мужнє і чесне виконання свого військового обов’язку. Ви заслужили підтримку і подяку від усіх чесних людей України. Схиляємо низько голову. Ми зробимо усе, щоб жоден терорист не уникнув заслуженого покарання», – сказав Таранов.

нагороди2

Серед нагороджених Президентом України командир роти старший лейтенант в/ч 3030 Тарас Лутчак, який був разом з усіма в бойовому порядку та охороняв будівлю Верховної Ради України 31 серпня. Під час теракту та загрози життю нацгвардіям, офіцер прийняв правильні і швидкі рішення щодо захисту військовослужбовців і стримав сутички, чим убезпечив цивільних людей від наслідків можливого зіткнення. Вміло керував підрозділом та забезпечив евакуацію своїх підлеглих. Отримавши важкі поранення залишався зі своїми солдатами. Його було евакуйовано та надано допомогу одному з останніх.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *