ОСТАННІ НОВИНИ

Українські та польські прикордонники працюватимуть разом в пунктах пропуску

|

В пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» відбулася  зустріч експертів прикордонних та митних служб України і Республіки Польща, з питань організації спільного контролю в пунктах пропуску на українсько-польському державному кордоні. Про це ЛЬвівському порталу повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

укр і пол прикордонники www.varianty.net

За даними прес-служби, учасники зустрічі обговорили можливість практичного  запровадження спільного контролю в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» та його поширення на інші пункти пропуску на українсько-польському державному кордоні.

«Під час зустрічі було обговорено законні підстави здійснення спільного контролю в одному місці. Були визначені напрямки роботи щодо змін, які необхідно внести до діючої Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про співробітництво під час здійснення контролю осіб, транспортних засобів і вантажів, які перетинають українсько-польський державний кордон від 25.06.2001», – йдеться у повідомленні. .

На сьогодні Україною виконано усі умови, необхідні для дотримання принципу паритетності під час здійснення спільного контролю та поновлення здійснення такого контролю на території України.

Водночас, на зустрічі польська Сторона підтримала необхідність збільшення кількості пунктів пропуску для проведення спільного контролю та висловила готовність розглядати питання запровадження спільного контролю лише в пунктах пропуску на території Республіки Польща.

«Свої пропозиції щодо визначення пунктів пропуску, де можливе запровадження спільного контролю Польська Сторона надасть через два-три місяці після проведення детального аналізу наявної інфраструктури для розміщення контрольних служб обох Сторін, інтенсивності руху осіб, транспортних засобів і вантажів через державний кордон та узгодить це питання із заінтересованими інституціями Польщі», – додають у прес-службі.

Для здійснення спільного контролю у пунктах пропуску на українській території необхідно спільно опрацювати нову Угоду з урахуванням положень Кодексу Шенгенських кордонів та рекомендацій Європейської Комісії.

Польська Сторона вже розпочала опрацювання пропозицій до нового проекту Угоди і на зустрічі це продемонструвала. Також виразила свою згоду щодо продовження консультацій в напрямку запровадження спільного контролю.

Фото: www.varianty.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *