ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенку надіслали вже більше тисячі електронних петицій

|

Кількість петицій на електронному сервісі адміністрації президента перевищило тисячу. Про це на прес-конференції повідомив заступник глави АП Дмитро Шимків, передає «Інтерфакс-Україна».

poroshenko patrioty.org.ua

«На 1 вересня на 13.00 зареєстровано 1099 петицій», – сказав він.

За словами Шимківа, найбільш популярні в електронній системі – петиції щодо законодавчого затвердження права громадян на захист (майже 15 тисяч підписів), анулювання розмитнення та акцизного податку на імпорт автомобілів (близько 5 тисяч), зняття депутатської недоторканності.

Існують звернення з проханням запропонувати мережі ресторанів «Бургер Кінг» відкрити заклади в Україні, впровадити електронну систему голосування з відбитками пальців у Верховній Раді.

Зареєстровано електронні петиції щодо збільшення міри покарання держслужбовців за хабарництво, про люстрацію прокурорів і суддів, а також про проведення виборів за відкритими партійними списками.

Шимків повідомив, що система передбачає верифікацію користувачів за адресою електронної пошти і вказаним персональним даними – прізвища, імені та по батькові.

Він повідомив, що додаткової перевірки підписантів не передбачено, при цьому не виключив, що в найрезонансніших випадках може здійснюватися додаткова перевірка персональних даних.

Він повідомив, що подача петицій не обмежена громадянством користувачів. Зокрема, він пояснив таке рішення розробників подіями часів Євромайдану і Революції гідності, коли українці залишали свої підписи під петиціями на сайті Білого Дому.

Фото: patrioty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *