ОСТАННІ НОВИНИ

Як отримати більшу зарплату. Поради від експертів

|

Піддавшися впливу негативної інформації про ситуацію на ринку праці, українці знизили планку очікуваного рівня заробітної плати. Аналіз бази резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна показав, що за останній рік свої фінансові апетити знизили майже всі категорії шукачів. Зниження зарплатних побажань відбулося навіть у тих галузях, які найменше постраждали від кризи, передає кореспондент Львівського порталу.

чиновники

Найпростіший спосіб підвищення доходу – пошук підробітку. Це найбільш невигідний варіант, як з точки зору співвідношення «витрачений час – отриманий дохід», так і враховуючи можливість приділяти час сім’ї, хобі та відпочинку.

Варто зупинитися на двох варіантах – підвищення окладу на поточному місці роботи та отримання більшої зарплати з переходом на нову роботу.

Головне правило, яке допоможе отримувати більше, – це розуміння того, що ніхто не буде платити великі гроші просто так, «за гарні очі». Якщо ви цінний працівник, який забезпечує щомісяця вагомий внесок у бізнес-результати компанії; якщо ви розумієте, що співробітники з аналогічним набором компетенцій і навичок коштують на ринку більше, сміливо просіть прибавку. Ініціативність – це перший крок на шляху до підвищення зарплати. Необхідно озвучити босу свої фінансові побажання і аргументувати, чому компанія повинна платити більше за вашу працю. В якості аргументації підійдуть показники KPI, які показують підвищення ефективності вашої роботи з кожним кварталом; отримані додаткові знання, які можуть вплинути на вашу результативність; докази підвищення вашої відповідальності та ініціативності. Ви повинні окреслити для себе перспективи свого кар’єрного розвитку, обговорити їх з керівництвом і довести, що ви можете зробити більше за більшу суму фінансової компенсації.

Проте в жодному разі не шантажуйте керівництво тим, що вас переманюють в іншу компанію і пропонують більший рівень заробітної плати. Набагато ефективніше в процесі отримання надбавки до зарплати спрацюють довірчі відносини з вищим менеджментом та безпосередніми керівниками.

Якщо ж на нинішньому місці у вас дійсно немає можливостей для кар’єрного зростання  і підвищення зарплати, то змінюйте роботу. Безумовно, це пов’язано з проблемами. Сьогодні конкуренція на робоче місце досить висока, термін пошуку роботи становить приблизно півроку, а нові робочі місця відкриваються не так активно, як до кризи. Проте в цій ситуації є і хороша новина! Кваліфіковані кадри навіть в кризу залишаються в ціні, і їх охоче беруть на роботу успішні компанії.

При зміні роботи перш за все необхідно оновити своє резюме, вказавши реальні досягнення на попередньому місці роботи, отримані додаткові знання, а також додавши до нього фрази, які вас “продадуть”. Не вказуйте в розділі «досвід роботи» функціональні обов’язки, які ви виконували. Вони нічого не скажуть про те, наскільки ви ефективний співробітник. Набагато корисніше вказати цінність, яку ви принесли колишнім компаніям. Бажано, щоб вона була виражена в кількісних показниках – відсотках, цифрах, іменах залучених клієнтів. На співбесіді не називайте мінімальну зарплату, за яку ви погодитеся працювати. Однак і не завищувайте планку – у всьому потрібно знати міру. Оптимально – надбавка 20% до тієї зарплати, яку ви отримували на попередньому місці роботи.

Фото: 112.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *