ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок привів під Верховну Раду бандитів - Аваков

|

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинувачує партію “Свобода” й її лідера Олега Тягнибока у пораненні близько 90 правоохоронців і смерті нацгвардійця під Верховною Радою 31 серпня.

свобода

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє Українська правда.

“Я не бачу жодної політичної причини чи політичних суперечок, чому хтось повинен завдавати поранення солдатам Нацгвардії. Серед поранених – близько 20 солдатів і офіцерів, які пройшли антитерористичну операцію, нагороджені державними нагородами, достроковими званнями, Це реальні бойові люди. Ми повинні тримати їх тут, біля Верховної Ради, щоб платити ціну за політичні амбіції декого?”, – обурився він.

“Я прямо звинувачую Олега Тягнибока і його партію “Свобода”. Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція”, – заявив Аваков.

За словами голови МВС, із фото- і відеодокументів він бачив, як Тягнибок “стояв разом і поруч, коли били солдатів Національної гвардії”.

“Я не знаю, чому ми повинні платити таку ціну й навіщо це. І навіщо це йому… Через те лише, що він зараз перебуває не у владі? Так служіння Україні буває таким. Реалізуй себе, служи й далі йди. Так буде з кожним. Зі мною, з усіма іншими”, – сказав Аваков.

“Тягнибок не привів протестувальників під Верховну Раду. Він привів бандитів, які вбивали й калічили наших солдатів. Ось моя позиція”, – заявив він.

свобода1

Міністр пообіцяв, що “розслідування буде ретельним”.

“Ми будемо непримиренні, і я вимагаю підтримки суспільства й політиків у жорсткому покаранні винних. Таке тривати не може. Якщо ми стерпимо таке, у нас буде скрізь хаос. Я цього не допущу”, – сказав Аваков.

Він також показав ручну гранату, якою поранили силовиків під парламентом.

Депутат Юрій Береза теж заявив: “Життя бійців не варті жодної політичної амбіції”.

Його колега Андрій Тетерук додав: “Коли бойові гранати починають рватися в мирних містах, коли бойові гранати починають рватися заради примушення мене як політика змінити ту точку зору, яку й маю, це вже називається тероризмом”.

“Якщо мої політичні опоненти будуть надалі тиснути на мене чи на всіх інших депутатів, які мають власну точку зору, за допомогою зброї, я вам обіцяю як колишній військовий і як політик: я буду вживати всі необхідні рішення, голосувати за всі законопроекти, які будуть нищити нанівець тероризм в Україні”, – додав він.

У свою чергу, лідер партії “Свобода” Олег Тягнибок стверджує, що люди, які демонстрували агресію та застосовували зброю під Верховною Радою у понеділок, були не свободівцями, а провокаторами від влади.

Про це він заявив у коментарі “Українській правді”.

“Свободівці, які прийшли на акцію протесту під стіни українського парламенту, це були люди, які прийшли протестувати з партійною символікою і українською символікою … Наші люди не приходили зі штахетами, наші люди не приходили з міліцейськими палками і гранатами”, – наполягає він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *