Львівських школярів відучатимуть від шкідливої їжі

|

У Львові вчителі «Основ здоров’я» у 6-му класі викладатимуть новий курс – «Навігатор по етикетках». Школярів навчатимуть вибирати якісні та корисні продукти завдяки інформації на етикетках товарів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради.

етикетки

Основна мета цього курсу – сформувати в учнів вміння обирати продукти харчування, які б сприяли покращенню та зміцненню здоров’я, використовуючи інформацію, яка зазначається виробниками на етикетках.

Вже у вересні усі вчителі з курсу «Основи здоров’я» отримають примірник книги «Навігатор по етикетках» та розповсюдять робочий зошит із оригінальними вправами усім шестикласникам.

У проекті разом співпрацюють виробники, освітяни та представники роздрібної торгівлі. На участь зголосилися міжнародні та українські виробники, які відкрито готові розповідати про систему контролю якості продуктів харчування, інформацію на етикетках та технології виробництва. Ініціатор проекту – ГК «Євротек». Так, протягом шести місяців проводились робочі групи, на яких виробники розповідали педагогам деталі та нюанси технології виробництва, контролю якості та інформацію, розміщену на етикетках.

«Тут багато зацікавлених сторін, але найголовніше те, що ми зуміли привернути увагу до теми якісних покупок та здорового харчування. На пілотному уроці ми побачили, що учням було цікаво розглядати етикетку прискіпливо по-новому. Їх справді здивувала інформація про штрих-код, різні позначки та їх значення», – зазначає, менеджер зі зв’язків із громадськістю ГК «Євротек» Олена Обухівська.

Фото: lady.tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *