ОСТАННІ НОВИНИ

Під Львовом стартував Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини»

|

Сьогодні, 29 серпня, у селі Зимна Вода, що поблизу Львова, стартував Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

28

Фестиваль розпочався спільною молитвою, підняттям Державного Прапора України та прапора «Лемківщини», урочистим запаленням Ватри. Відкрив свято голова Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Степан Майкович.

Після урочистого відкриття розпочалася концертна програма за участю виконавців та колективів із Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини. Перед гостями заходу виступили лемківський народний хор «Радоцина»,  народний етнографічний ансамбль пісні і танцю «Студенька» (Калуш), хоровий ансамбль «Яворина» (Дрогобич), народний ансамбль пісні і танцю «Лемковина», колективи із Зимної Води, Оброшино, Городка, Борислава, Золочева, Рудно, Бучача тощо.

Окрім того, у програмі Фестивалю – майстер-класи з лозоплетіння та ляльки мотанки. Паралельно відбуваються презентаційні, мистецькі та спортивні заходи. На території фестивалю діятиме наметове містечко.

Увечері відбудеться показ фільмів «Дзвони пам’яті» і «Никифор Дровняк».

Фестиваль продовжиться в неділю, 30 серпня. Він розпочнеться на території Фестивалю екуменічною Службою Божою, після якої пройде літературна сторінка за участі лемківських поетів і презентації книжок. Опісля відбудеться концертна програма.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *