ОСТАННІ НОВИНИ

Українці стали чемпіонами Європи з ракетомодельного спорту

|

Збірна України стала абсолютним чемпіоном Європи з ракетомодельного спорту. Чемпіонат Європи з цього технічного виду спорту вперше в Україні проходив на Львівщині 21-28 серпня. Про це Львівському порталу повідомили організатори змагань.

ракетомодельний спорт

Всього у змаганнях брали участь 111 спортсменів з 12 країн світу, зокрема  Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії, Естонії і України. Особливим учасником стала команда США, яка просила спеціального дозволу у Міжнародної Авіаційної Федерації аби взяти участь в континентальному турнірі.

За підсумками 4 днів змагань українська збірна стала абсолютним чемпіоном у командній першості. Зокрема, українська збірна юніорів завоювала 7 золотих (3 в індивідуальному і 4 в командному заліках), 3 срібних (1 в індивідуальному і 2 в командному заліках) і 4 бронзових медалі (3 в індивідуальному і 1 в командному заліках), а доросла – 7 золотих (4 в індивідуальному, та 3 в командному заліках), 3 срібних (2 в командному і одну в індивідуальному заліках) і 3 бронзових медалі (2 в індивідуальному і 1 в командному заліках). Як зазначають організатори заходу, що у день 24-ої річниці Незалежності збірна України здобула 5 золотих медалей.

Одними з найбільш видовищних стали змагання за першість в максимальній точності відтворення ракет. Серед моделей, які були запущені, прототипи  всесвітньо відомих ракет «Союз» (призначена для виведення космічних апаратів на кругову орбіту Землі), «Аріан» (призначена для виведення  космічних апаратів на геостаціонарні орбіти) і супутник «Trailblazer».

Додамо, що 12 квітня 2014 року на щорічному засіданні профільної авіамодельної комісії Міжнародної авіаційної федерації (FAI) Україна також виборола право на проведення Чемпіонату світу з ракетомодельного спорту 2016. Цього разу організатори  планують проводити змагання у м. Дніпропетровськ.

Фото: vk.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *