ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Донецького аеропорту поранили п’ятьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 – було поранено в районі Донецького аеропорту. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Навчання проводили інструктори-медики, які працювали в зоні АТО.

«Бойові дії поступово інтенсифікуються. Вчора вранці противник провів артобстріл позицій сил АТО в районі с. Сизе, що майже на українсько-російському кордоні. За даними розвідки, вогонь вівся з рекордно далекої відстані – до 15 км, з району с. Білоскелювате, що між Луганськом і Краснодоном. Окрім цього, тривають мінометно-гранатометні обстріли Станиці Луганської, при цьому противник відкриває вогонь виключно в темну пору доби. Ще один мінометний обстріл відбувся вчора поблизу Старого Айдару», – розповів речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

За його словами, вчора було дуже неспокійно на північ від Бахмутської траси.

«Ввечері між бойовиками та силами АТО відбулося до десяти перестрілок на ділянці Трьохізбнка – Кримське – Оріхове. Противник застосовував міномети, в тому числі 120-мм, які підлягають відведенню в тил за Мінськими домовленостями», – додав Лисенко.

28-08

Також він повідомив про те, що дещо загострилася ситуація біля Донецького аеропорту.

«Зокрема, наші позиції в Опитному знову були обстріляні з установки «Град». За даними розвідки, вогонь вівся з артпозицій окупантів у Путилівському лісі. Сильний артобстріл відбувся біля Авдіївки, причому частина снарядів розірвалася у житлових кварталах. У Пісках та Опитному регулярно ідуть перестрілки на передньому краї. Аналогічна обстановка в Мар’їнці, де протягом доби противник порушив перемир’я 17 разів», – наголосив речник Адміністрації Президента України з питань АТО.

Що стосується Маріупольського напрямку, то тут основні бойові дії велися на укріпленому рубежі оборони Богданівка – Старогнатівка.

«З ранку до пізнього вечора противник провів 16 потужних артилерійських і мінометних обстріли наших позицій. Окрім цього, в ході обстрілу, під ворожий вогонь потрапило с. Миколаївка, що на південь від Докучаєвська. Проте внаслідок вміло організованої оборони втрат серед наших бійців на цій ділянці фронту не було», – зазначив Лисенко.

Інфографіка: РНБО

Фото: МОУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *