ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати проти узаконення автономії окупованого Донбасу

|

Депутати Львівської міської ради виступили проти погодження змін до Конституції, які можуть надати автономний статус окупованим територіям на Донбасу. Про це повідомив з місця події кореспондент Львівського порталу.

автономія

«31 серпня цього року Верховна Рада України збереться на позачергову сесію, на якій, ймовірно, розглядатимуть зміни до Основного Закону. Депутати Львівської міської ради виступають категорично проти будь-якої підтримки поданого на розгляд парламенту проекту закону про внесення змін до Конституції України, норми якого передбачають, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих територіально-адміністративних одиницях Донецької і Луганської областей визначаються Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», – заявив під час сесійного засідання «свободівець» Андріян Гутник.

За його словами, всі акти влади про надання автономного статусу окупованим територіям Донбас є антиконституційним, ведуть до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України

«Надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу є по-суті антиконституційним та веде до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається агресор. Закликаємо народних депутатів України не підтримувати запропонованих конституційних змін, які спрямовані на фактичну капітуляцію Української держави у війні з ворогом. Також закликаємо українців вийти на мітинг під стіни Верховної Ради України 31 серпня, аби протистояти внесенням змін до Конституції України, що можуть знищити державний суверенітет та територіальну цілісність України», – резюмував депутат.

Фото: ruspravda.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *