ОСТАННІ НОВИНИ

Коли водіїв-порушників штрафуватимуть по-новому

|

Новий вид адміністративного стягення з водіїв – штрафні бали, набуває чинності ізштрафи поштою 7 листопада. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МВС України.

Перший заступник начальника Департаменту юридичного забезпечення МВС України Володимир Жиденко зазначив, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали.

«Кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щороку нараховуватиметься 150 балів. У разі вчинення правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі, від загальної кількості нарахованих балів вираховуватиметься кількість штрафних балів, передбачених санкцією відповідної статті КУпАП (50 балів за порушення)», – зауважив Володимир Жиденко.

Таким чином, водіям надаватиметься право впродовж року тричі порушити правила дорожнього руху без оплати штрафу.

У порядку сплати штрафу також є зміни.

У разі сплати штрафу протягом 5 банківських днів надається «знижка» у розмірі 50% розміру штрафу, визначеного санкцією відповідної статті КУпАП. Якщо ж штраф не сплачено протягом 30 днів з дня вручення постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, з порушника стягується пеня у подвійному розмірі штрафу.

Фото : www.afp.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *