ОСТАННІ НОВИНИ

Через земельні розбірки авторитетів на Львівщині страждають учасники АТО

|

У Львові розгорівся земельний скандал між громадськими організаціями через виділення  земельних ділянок учасникам АТО. Зокрема вчора представники ГО «Розвиток громади» за підтримки молодиків спортивної статури зірвали робочу зустріч керівництва Держгеокадастру Львівщини з представниками громадської ради, на якій обговорювалося питання про виділення землі людям, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

Про це на сьогоднішній прес-конференції розповіли представники Держгеокадастру, інформує кореспондент Львівського порталу

Як розповів голова Громадської ради при Дерземагентстві у Львівській області Ярослав Мандрук, вчорашня нарада в Держгеокадастрі Львівщини була зірвана далеко не тому, що хтось з учасників АТО, яких представляє «Розвиток громади» не отримав земельної ділянки, а тому, що покровителям цієї ГО було раніше відмовлено у незаконному захопленні землі.

DSC_6388

«Вчорашні дії представників «Розвитку громади» це помста за те, що їхньому покровителю, бізнесмену Ігорю Кривецькому, більше відомому, як «Пупс», не дозволили на початку серпня захопити земельну ділянку у селі Хоросно на Львівщині. Це зробив, якраз працівник Держгеокадастру Львівщини Роман Мигаль, звільнення якого вчора і вимагали представники громадської організації, і їхня силова підтримка. Обговорення процедури виділення земельних ділянок учасникам АТО на Львівщині їх абсолютно не цікавило», – розповів Я. Мандрук.

За словами голови Держгеокадастру Львівщини Андрія Кавецького, вчорашня зустріч мала бути дуже продуктивною, адже там мали розглянути конкретні ділянки, які можна роздати учасникам АТО. Але на зустріч увірвалися представники «Розвитку громади» і перевели її в зовсім інше русло.

«В мене почали розпитувати чи маю, я відношення до призначення начальника   Держгеокадастру у Пустомитівському районі Романа Мигаля. Коли я відповів, що не маю таких повноважень  на мене почали тиснути молодики спортивної статури.  Вони вимагали, щоб я написав розписку в якій зобов’язуюся відправити на Київ подання з вимогою звільнити Романа Мигаля з займаної посади.», – розповів Андрій Кавецький.

DSC_6382

Пізніше накачані молодики погрожували викинути в смітник керівника Держгеокадастру та голову Громадської ради.

Свої дії у приміщенні Держгеокадастру Львівщини представники ГО «Розвиток Громади» пояснюють, виявленням у списках на отримання земельних ділянок осіб, які жодного дня не були у зоні Антитерористичної операції і не мають підтверджуючих документів на отримання даних ділянок. Також представники ГО вимагають службового розслідування щодо призначення Романа Мигаля на посаду першого заступника Держгеокадастру у Львівській області, звинувачуючи його у корупційних схемах.

У свою чергу голова Держгеокадастру Львівщини Андрій Кавецький заявляє, що інформація про призначення  Мигаля на нову посаду не відповідає дійсності.

Також варто зазначити, що зараз у приміщення Головного управління Держгеокадастру у Львівській області триває зустріч представників «Розвитку громади» з керівництвом установи та іншими громадськими активістами.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *