ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова повертаються бандитські 90-ті?

|

Сьогодні у приміщені Держгеокадастру Львівщини на зборах Громадської ради, яка працює при даній структурі, розігрався спектакль у стилі бандитських 90-х. На час засідання громадських активістів, на якому розглядалося питання про виділення земельних ділянок учасникам АТО, увірвалося близько п’ятдесяти молодиків спортивної статури. Частина з них у військовій формі із шевронами «Розвиток громади», інша – у футболках із написом спортивний клуб «Легіон». Відомо, що обидві ці організації підконтрольні львівському бізнесмену з неоднозначним минулим на прізвисько«Пупс», повідомили Львівському порталу у прес-службі ГО «Правий сектор-Захід».

бійка

Молодики зірвали засідання, заблокували вхід до кабінету голови Держгеокадастру із криками, що відбувається «дерибан» землі та погрозамивикинути в смітниккерівника цієї структури та голову Громадської ради.Все це відбувалося під пафосні вигуки «Дерибан землі», «Надайте землю учасникам АТО». Це при тому, що саме з цього приводу і зібралась сьогодні Громадська рада.

Суть претензій «качків» – незадовільна робота одного з керівників районних відділів Держгеокадастру (цей район, до речі, є лідером на Львівщині щодо кількості виділення земельних ділянок для учасників АТО).

Цей цирк був розіграний юридично неграмотно. Голова ДержгокадаструЛьвівщини не має права ні призначати, ні звільняти керівників районів.

Насправді це радше нагадувало спробу рейдерського захоплення державної установи та перешкоджання її роботі.

Спортсмени оточили голову Держгеокадастру Львівщини Андрія Кавецького та силою змусили його написати неправомірну заяву, в якій він під диктовку зобов’язується подати на Київ вимогу звільнити керівника одного з районних відділів земельної структури.

В Громадську раду при Держгеокадастрі входить більше десяти активних громадських організацій Львова, а очолює її – представник ГО «Правий сектор-Захід» Ярослав Мандрук. Власне, йому під час розгляду питання про виділення земель учасникам АТО розправою також погрожували спортсмени.

Активісти «Правого сектора» приїхали в Держгеокадастр, аби захистити свого побратима. Натомість кілька правосекторівців наштовхнулись на більше як півсотні «качків». Грубу фізичну силу було застосовано до керівника ГО «Правий сектор-Захід» Олени Живко.

«Бандитськими методами «Пупс» намагається зробити Держгеокадастр своєю ручною структурою. Парадоксальність вимог, «гра м’язами» та погроза керівнику – цьому пряме свідчення. Близько ста дебелих молодиків з ГО «Розвитку Громади» та спортклубу спортивний «Легіон» замість замість того аби застосовувати свою силу на передовій, стають інструментом в руках бандитів які знову намагаються прорватися до влади та чинити «дерибан» державного майна» – зазначила Олена Живко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *