ОСТАННІ НОВИНИ

Знайти роботу стало легше

|

Порівняно з першим півріччям цього року знайти нову роботу стало трохи легше. Незначно знизилася кількість тих, хто шукав роботу 3-6 місяців. Зате подвоїлася кількість тих, хто працевлаштувався за пару тижнів. Ситуація позначилася на зарплатних очікуваннях українців. За даними опитування Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Украина, троє з п’яти «білих комірців» не готові знижувати вимоги до зарплати.

робота

Незважаючи на складну політичну та соціально-економічну ситуацію, український ринок праці поступово оживає. У першому півріччі 2015 року кількість вакансій і резюме щомісячно збільшувалася на 5-10%, а рівень конкуренції тримався в рамках стабільних значень – 5 претендентів на місце. Це дає можливість стверджувати, що на ринку немає різкого притоку безробітних і криза не стала приводом для масових скорочень.

За результатами опитування HeadHunter Україна, ринок праці дійсно стабілізувався і знайти роботу порівняно з початком року стало трохи легше. Як і раніше, пошук в середньому триває півроку. Однак кількість тих, хто шукає роботу 3-6 місяців, трохи знизилася і тепер становить 30%. У лютому 2015 цей показник був на рівні 34%. Проте подвоїлася кількість тих, хто знайшов роботу менше, аніж за місяць (з 4% до 8%). 13-14%, як і раніше, працевлаштовуються за 1-2 місяці і стільки ж за 6-12 місяців. Майже для кожного десятого процес пошуку затягнувся більш ніж на рік.

Впевненість у швидкому працевлаштуванні, а також зниження доходів у зв’язку з інфляцією позначаються на зарплатних очікуваннях українців. 58% не готові знижувати планку по зарплаті навіть якщо виникнуть труднощі з пошуком нової роботи. Ще півроку тому таких було менше половини. Кожен п’ятий піде на зниження окладу в межах 5-10%, а кожен десятий – 15-20%. Шістьма місяцями раніше позбутися 5-10% від зарплати готові були чверть опитаних, а 15-20% від колишньої суми – кожен шостий. Поступитися роботодавцю понад 20-30%, а тим більше понад 50% готові одиниці. Як і раніше, троє зі ста опитаних в ситуації тривалого безробіття погодяться на будь-яку запропоновану зарплату.

Фото: jobs.bsmu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *