ОСТАННІ НОВИНИ

Губернатори Луганщини та Донеччини вже знають, де не можна проводити вибори

|

Центральна виборча комісія отримала подання від голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій з переліком населених пунктів регіонів, у яких пропонується не проводити чергові місце вибори 25 жовтня з міркувань безпеки. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, пише  “Укрінформ“.

tuka

«До Центральної виборчої комісії надійшли подання і від голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, і від голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо переліку населених пунктів, де, на їхню думку, вибори провести буде неможливо, у першу чергу в силу знаходження цих населених пунктів у прифронтовій території, у зоні зіткнення, а також на території, яка може перебувати під обстрілами і де є серйозні побоювання щодо життя членів виборчих комісій і самих виборців», – сказав Мегера.

Водночас він не повідомив чіткої кількості населених пунктів Донеччини й Луганщини через те, що «їх ще потрібно підрахувати», хоча розповів, що по кожному населеному пункту є чітке обгрунтування.

«У мене є документи від Жебрівського і Туки, і там є чітко по кожному населеному пункту визначено критерії, у зв’язку з чим не можна проводити вибори. Як правило, це, як нам мене, об’єктивні критерії, критерії безпеки, критерії знаходження населених пунктів у зоні зіткнення. Я думаю, що на ці критерії треба зважати і ЦВК варто було би погодитися з цим», – наголосив Магера.

Він додав, що рішення комісії дізнаємося «протягом найближчих днів», однак він особисто підтримує позицію Жебрівського й Туки.

Нагадаємо, Петро Порошенко наголосив, що вибори на Лонбасі відбудуться у разі виконання Мінських угод. “Якщо продовжуватимуться обстріли, то безпека людей – мій перший пріоритет”, – сказав президент.

Фото: www.rbc.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *