У Львові помолились в пам`ять про загиблих захисників України

|

На Личаківському кладовищі відбулась заупокійна молитва та поминальне віче в пам`ять про загиблих захисників України на полі почесних поховань № 76. Також на полі почесних поховань №76 урочисто підняли державний прапор України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

молитва

З нагоди вшанування світлої пам`яті новітніх Героїв України, у День прапора, 23 серпня, на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища відбулась екуменічна панахида та урочисте покладання квітів. Уперше на місці поховань піднято державний прапор України. Також біля Меморіалу воїнам Української Галицької Армії відбулось поминальне віче.

«Дорогі брати і сестри, напевно за ці роки стежка на Личаківське кладовище стала для нас близькою, рідною. Це стала ще одна стежка нашого життя, якою ми йдемо, думаємо, що таке є наше життя, яка його вартість, вартість нашої свободи, незалежності, вартість нашої перемоги і вартість миру. Понад тридцять разів ми ходили цією стежкою, проводжаючи у дорогу до вічності наших героїв. Сьогодні, коли ми у День Незалежності говоримо про незалежність, ми усвідомлюємо, що це свято сьогодні як ніколи має світле, щире обличчя – обличчя наших хлопців, наших героїв, знаних і незнаних. Є ще багато тих, кого не поховали з почестями і з почесною вартою, тих, хто поховані по полях у спільних могилах. Я хотів би, щоб ми сьогодні згадали у особливий спосіб цих наших незнаних героїв, нехай Господь дарує вічну радість на небі наших хлопцям, бійцям, захисникам вітчизни, а ми стараємось пам’ятати про свій обов’язок – своїм життям та вчинками преображати країну, робити її іншою і старатись продовжувати ті діла, які робили наші герої, даруючи мир кожному з нас. Вічна їм пам’ять. Слава Україні!», – зазначив о. Степан Сус, військовий капелан Гарнізонного хаму св. ап. Петра і Павла.

молитва1

Нагадаємо, вже вчетверте у Львові піднімають державний стяг, вшановуючи борців за незалежність української держави. Раніше підняття та встановлення прапора відбувалось на Янівському кладовищі, біля Монументу українському Січовому Стрілецтву та біля пам’ятника невідомому воїну УПА, що на Марсовому полі. А в лютому цього року піднімали прапор біля могил Героїв Небесної Сотні на Личаківському кладовищі.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *