ОСТАННІ НОВИНИ

Ека Згуладзе: «На одне місце поліцейського Львова претендувало 24 людини»

|

Заступник міністра внутрішніх справ України, про відбір у нову поліцію Львова, кому вона підпорядкована та відсоток колишніх працівників міліції у її лавах:

100

«Я пишаюся тим, що нам вдалося вибудувати систему, де порушення поліцейських не можуть приховуватися. У Києві зафіксовано два таких випадки, і ці люди звільнені з лав поліцейських.

До Львова відкомандировано декілька поліцейських із Києва, аби вони допомогли із процесом побудови нового управління та поділилися досвідом, який назбирався у столиці.

Відсоток колишніх працівників міліції у лавах поліції Львова становить 9.8% – це один із найбільших показників по Україні. І це не може не тішити, бо успішна реформа та, яка об’єднає, а не розділяє. Якщо наші колишні працівники змогли здолати складний відбір: тести, навчання, оцінку психологів та курсантів, то вони уже нові. Процес реформування – не лише зміна назви, а нові стандарти. Будь-який працівник міліції, який вирішить приєднатися до нової України, достойний цього шансу.

Усі поліцейські Львова підпорядковані капралу, Юрію Зозулі та патрульному департаменту України, де створена нова вертикаль управління. Водночас співпраця із МВС Львова не припиняється.

Бажаючих стати поліцейським Львова було дуже багато – 24 людини на одне місце. Але якість важливіша за кількість. Планка випробовувань висока тому був недобір. Але ми стартуємо, як і планували із 400 поліцейських і додаткових 200 осіб уже відібрано. Вони завершують процес навчання й невдовзі підсилять резервний потенціал львівської поліції.

Щодо зарплатні львівських поліцейських, то вона не відрізнятиметься від платні поліцейським у Києві чи будь-якого іншого поліцейського в Україні», – повідомила Ека Згуладзе у коментарі Львівському порталу.

Фото: Андрій Котенський, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *