ОСТАННІ НОВИНИ

Доба в зоні АТО пройшла без втрат

|

Минула доба позначилася посиленням напруги на Донбасі. Ворог широко застосовував ствольну артилерію та важкі міномети, особливо на Маріупольському напрямку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі РНБО.

мапа

Луганський напрямок

Пізно ввечері противник обстріляв сили АТО з крупнокаліберних гармат поблизу села Валуйське на схід від Станиці Луганської.

На ділянці фронту Станиця Луганська – Щастя – Трьохізбенка – Кримське протягом доби було спокійно.

Ворог проявляє активність на заході Луганщини. Так, в районі Бахмутської траси бандформування обстріляли з протитанкових гранатометів та мінометів українські оборонні рубежі поблизу Новотошківського. Неспокійно було у Золотому. Ворожий обстріл з гранатометів розпочався опівдні та тривав до пізнього вечора. Тоді ж диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу прорвати лінію оборони у тому районі. Після бойового зіткнення ворог змушений був відступити

Донецький напрямок

Обстановка поблизу Донецького аеропорту залишається складною. Ворог постійно провокує українських військових на ведення вогню у відповідь, використовуючи при цьому стрілецьку зброю та міномети. Важке озброєння у цьому районі протягом доби не застосовувалося.

Подібної тактики цілодобового обстрілу українських позицій ворог дотримується і в районі Красногорівки та Мар’їнки. Втім, міномети застосовуються значно частіше.

мапа1

Маріупольський напрямок

Ситуація залишається надзвичайно складною. Ворожий обстріл українських рубежів оборони вівся здебільшого з важкої артилерії. Зокрема, були обстріляні українські опорні пункти недалеко від Богданівки, Прохорівки, Старогнатівки, Лебединського та Виноградного – на схід від Маріуполя. Обстрілу з гаубиць зазнали житлові квартали Прохорівки. Встановлено, що вогонь вівся з висот поблизу Білої Кам`янки, які контролюються незаконними збройними формуваннями. На цій ділянці фронту противник проявляв активність з опівночі і до 10 ранку. Протягом решти доби ворожих провокацій не зафіксовано.

За минулу добу в ході бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців не було, 8 військових отримали поранення.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *