ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд придбає енергоефективне обладнання для багатодітних сімей та дитячих будинків

|

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба звернувся до Уряду із пропозицією передбачити можливість стовідсоткового відшкодування багатодітним сім’ям, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів. Про це пише на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

b8a27dcf9a043df2171916b7b30647fa_1440150320_large

У рамках підготовки до опалювального сезону Уряд вже розробив низку заходів з метою підтримки найбільш уразливих категорій населення.

Як зазначив Уповноважений з прав дитини, 80% багатодітних сімей, в яких виховується 5 та більше дітей, знаходяться за межею бідності.

Зараз в Україні функціонує 898 дитячих будинків сімейного типу та 4 000 прийомних сімей, які через підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги будуть неспроможні їх оплатити. У зазначених сім’ях виховується 14 152 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, утримання яких, згідно Конституції України, покладається на державу.

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», для багатодітних сімей, до категорії яких відносяться дитячі будинки сімейного типу та більшість прийомних сімей, встановлена 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб.

Проте, з 1 липня 2015 року умови надання даної пільги були обмежені. Переважна більшість багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 5 і більше дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не зможуть скористатись ні зазначеною пільгою, ні житловою субсидією для покриття витрат на житлово-комунальні послуги.

Микола Кулеба зазначив, що однією з можливостей зменшити кількість витрат даних категорій сімей на оплату житлово-комунальних послуг може стати застосування енергозберігаючих технологій для утеплення помешкань та/або придбання енергоефективного обладнання.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *